Медали от „Перник Оупън“ и изпит за колани в ТК „Феникс“

На 09.12.2023 г. в гр. Перник се проведе детски турнир в дисциплината спаринг „Перник Оупън”, който събра 150 деца от 8 до 13 годишна възраст.

ТК „Феникс“ взе участие с петима състезатели и достигна до три бронзови медала. Отличията заслужиха Константин Митов, Ивайло Василев и Камен Орев. Поздравления за силната и достойна игра на Константин, Камен, Филип, Иво и Емил!

На следващия ден в залата на Н. Ч. „И. Н. Денкоглу“ се проведе изпит за ученически степени до син колан. Участие взеха 33 кандидата от залите на ТК „Феникс“ и  трима възпитаници на ТК „Гум Хо“.

Изпитът протече пред взискателния поглед на майстор Вергилий Ситнилски, VII дан, генерален секретар на БФТ – ITF.

Всички кандидати се представиха на много добро ниво. Специални поздравления за седемте възпитаници на ТК „Феникс“, които успяха да  защитят директно две степени – Калина Калева, Боил Хрусанов, Йоана Терзиева, Михаил Тодоров, Ева Димитрова, Катерина Екимова и Константин Митов!

В края на изпита, майстор Ситнилски сподели, че така добре подготвените ученици дават надежда за бъдещето на таекуон-до в България! За нас думите му бяха чест, гордост и отговорност!
Специален гост на изпита бе Сабумним Николай Спасов от ТК „Левски – Ангели“!
Благодарим на майстор Ситнилски за оценката и насоките, на децата за положения труд и на техните родители за подкрепата!