Return to ШКОЛИ

ШКОЛА ПО ТАЕКУОН-ДО НА СПОРТЕН КЛУБ „ФЕНИКС“

ТАЕКУОН-ДО КЛУБ „ФЕНИКС“ ПРЕДЛАГА НА ВАС И ВАШИТЕ ДЕЦА:

♦  КВАЛИФИЦИРАНО ОБУЧЕНИЕ ПО СЪВРЕМЕННИ МЕТОДИКИ.

ИНДИВИДУАЛЕН ПОДХОД НА ОБУЧЕНИЕ.

РАЗДЕЛЕНИЕ ПО ВЪЗРАСТОВИ ГРУПИ И НИВА НА НАПРЕДНАЛОСТ.

ОБУЧЕНИЕ НА ДЕЦА ОТ ПРЕДУЧИЛИЩНА ВЪЗРАСТ ПО СПЕЦИАЛИЗИРАНА МЕТОДИКА, ОТ ИНСТРУКТОР С ДЪЛГОГОДИШЕН ОПИТ.

ВЪЗПИТАВАНЕ НА ДЕЦАТА В МОРАЛНИ ЦЕННОСТИ И ЧОВЕШКИ ДОБРОДЕТЕЛИ.

♦  ПРИДОБИВАНЕ НА УМЕНИЯ ЗА АДЕКВАТНО РЕАГИРАНЕ В ТРУДНИ И БЪРЗО ПРОМЕНЯЩИ СЕ СИТУАЦИИ.

ТРЕНИРОВКИ ЗА ВИСОКИ ПОСТИЖЕНИЯ.

ХАРМОНИЧНО РАЗВИВАНЕ НА ТЯЛОТО, УКРЕПВАНЕ НА ЗДРАВЕТО И ПОВИШАВАНЕ НА ФИЗИЧЕСКАТА ДЕЕСПОСОБНОСТ.

♦  УЧАСТИЯ В МЕРОПРИЯТИЯТА НА КЛУБА ( ИЗПИТИ, ЛАГЕРИ, СЕМИНАРИ, ПЪРВЕНСТВА).

Треньор на клуб „Феникс“ е Мирослав Трифонов, VІ дан:

Мирослав Трифонов е носител на VІ дан по таекуон-до ITF; лицензиран треньор по таекуон-до ITF към Българска Федерация по Таекуон-До– ITF; вписан в националния регистър на спортно-педагогическите и треньорските кадри на ММС; дипломиран треньор по таекуон-до и Магистър по „Спортен мениджмънт“ в НСА „Васил Левски“.

Посещавал е курсове на обучение и семинари в Швеция, Германия, Ирландия, Гърция с едни от най-големите имена и пионери в бойното изкуство.  Организатор е на редица семинари в България. Участвал е в научни конференции и конгреси, има публикации в български и чуждестранни издания. Автор е на две книги за таекуон-до.

Член е на Съюза на българските командоси (СБК).

Клубът развива таекуон-до както като спорт, така и като традиционно  бойно изкуство. Основен приоритет на клуб „Феникс“ е подпомагане в менталното и физическото израстване на личността.

 

Таекуон-до клуб „Феникс“ участва ежегодно в национални и международни турнири, семинари и лагери,  чиято цел е обмяната на опит на практикуващите  таекуон-до, както и срещата с автентични майстори и гранд майстори, които обогатяват познанията и уменията на учениците и инструкторите. Това е време, в което те споделят наученото и допринасят за взаимното си израстване и развитие.

  

Клубът има и редица отличия и в спортно-състезателната дейност.  ТК „Феникс“ има призове от много международни и държавни първенства в дисциплините “спаринг” и “форма”.

В периода 2022 – 2023 г. М. Трифонов извежда трима Държавни шампиони – Никола Терзийски, Виктория Иванова и Ева Димитрова. Наред с това,  негови възпитаници извоюват петнадесет златни медала от международни турнири в България, Сърбия, Босна и Македония.

През 2023 г., в гр. Лидо ди Йезоло, Италия, се провежда Европейско първенство по таекуон-до ITF. М. Трифонов се включва в треньорския екип на националния отбор на България и извежда на най-голямото първенство на континента своя възпитаник Никола Терзийски. Резултатът е бронзов медал за България в дисциплината „спаринг“.

 

 

Тел: 0888 557 236 – Мирослав Трифонов

www.f-enix.org

https://www.facebook.com/miro.nsa