Три златни и два сребърни медала от „Купа Варна“

ТК „Феникс“ откри летния сезон и посрещна международния ден на детето в спортен комплекс „Aqua Life“, гр. Кранево,  където на първи юни се проведе турнир по таекуон-до ITF “Купа Варна”. Участие взеха деца от цяла България, които премериха сили в дисциплините „форма“ и „спаринг“!

Три златни и два сребърни медала завоюваха възпитаниците на клуб „Феникс“.

На първо място в дисциплината „форма” се класира Ева Димитрова, при девойки старша възраст – 4 – 3 гъп.  Емил Цанев и Филип Цонев направиха прекрасен „Феникс – финал“ в категорията на сините колани.

В спаринга,  със сърцата игра и неукротим дух, Ева Димитрова се наложи над съперничките си в категорията и заслужи втория си златен медал!

Много силна игра показа Емил Цанев, който взе победа в полуфиналната си среща, която бе най-тежкото му изпитание до тук и ключ в израстването му! От онези срещи, които надграждат взаимовръзката треньор – състезател! Срещите, в които за състезателя най-трудно е да премине през болката и да продължи до края, а за треньора най-голямото изпитание е да изкара на повърхността целия потенциал и всички скрити резерви на възпитаника си, отвъд границата на възможностите! Контузия, която получи в първия рунд на полуфинала, попречи на Емо да изиграе финалната среща в категория до 60 кг.

Всички състезатели на ТК „Феникс“ се представиха достойно и взеха победи!
Поздравления за Ева, Емо, Филип, Камен, Стефан и Мишо!
Браво, деца! Гордеем се с вас!