Държавни шампиони и вице шампиони по таекуон-до

На 3-ти и 4-ти февруари, 2024 г. в гр. Панагюрище се проведе Държавно първенство в дисциплините форма, специална техника и самозащита. Участие взеха над 450 състезатели от цялата страна.

Церемонията по откриване на първенството бе грандиозна и впечатляваща, като всички заедно – състезатели, треньори и съдии изпълниха формата Дан-Гун тъль.

Резултатите за клуб „Феникс“ са два златни, един сребърен и два бронзови медала в дисциплината „Форма“. До отличията достигнаха:

Ева Димитрова – първо място;

Никола Рачев – първо място;

Искра Павлова – второ място;

Никола Терзийски – трето място;

Виктория Иванова – трето място.

       

С играта си се отличиха Ева Димитрова и Никола Терзийски, които достигнаха до почетната стълбичка в трудни срещи с класна конкуренция. Ева стана двукратна държавна шампионка, като защити титлата си за втора поредна година, вече и в новата си категория при сините колани. Никола извоюва бронз с победи в конкуренция от 23  отлично подготвени състезатели. Много добре игра и Виктория, която се състезава на формите за трети дан, които изучава от скоро. Чудесна игра показаха и Димана, Ани, Косьо, Емо, Филип, Мишо, Калина, Кирил, Стефан, Камен и Момчил.

Поздравления за всички състезатели от клуба, взели участие и достойно представили се в първенството! ТК „Феникс“ ви благодари! Побеждаваме, губим и продължаваме напред по Пътя на бойното изкуство!