Държавни вицешампиони от школата по таекуон-до

На 4-ти и 5-ти февруари, 2023 г., в гр. Панагюрище се състоя Държавно първенство по таекуон-до ITF в дисциплините „спаринг“ и „силов тест“. Участие взеха над 300 елитни състезатели от клубовете в страната. Първенството бе и квалификация за сформирането на националния отбор на България.

Таекуон-до клуб Феникс взе участие с четирима състезатели в дисциплината „спаринг“, като всички успяха да се преборят до почетната стълбичка и резултатът е два сребърни и два бронзови медала.

В първия ден от шампионата, Максим Алексиев и Никола Терзийски, с победи и достойна мъжка игра в силната конкуренция, достигнаха до класирането, съответно със сребърен и бронзов медал в категория момчета – 11 – 13 г., до 35 кг. Силно оспорвена бе срещата на Никола срещу шампиона в категорията, която се състоя на четвърт финала и продължи с допълнителен трети рунд!

На следващия ден, динамичен беше и развоят на играта във финалната среща на Димана Маркова (момичета – старша възраст, до 70 кг.), която водеше в резултата почти до последния момент на срещата!

Теодор Станков (момчета – старша възраст, над 75 кг.), със сърцата игра и победи, достигна до бронзовото отличие в най-тежката теглова категория за неговата възрастова група.

Поздравления за възпитаниците на старши треньор Мирослав Трифонов за постигнатите успехи!